Η ώρα είναι...

Ο καιρός τώρα...

Εορτολόγιο

Αρχική σελίδα 39ο Γυμνάσιο

Πίνακας Ανακοινώσεων...

Το σχολείο μας

Σκαρφαλωμένο στην ανηφοριά της οδού Βελβενδού στην Άνω Κυψέλη, το σχολείο μας μοιράζεται με ένα ακόμα σχολείο, το 39ο Γ.Ε.Λ. μια ικανή έκταση με μεγάλους εξωτερικούς χώρους λειτουργώντας σε πρωινό ωράριο (8:15-14:10).

       Ο μαθητικός πληθυσμός του σχολείου μας είναι ανάμεικτος, καθώς αρκετοί από τους μαθητές μας είναι παιδιά μεταναστών από διάφορες χώρες. Αυτό, σε συνδυασμό με τη δύσκολη πραγματικότητα, που βιώνει τόσο η ελληνική οικογένεια όσο και η οικογένεια του μετανάστη, δεν μπορεί ν? αφήσει ανεπηρέαστο το σχολείο. Βάζει εμπόδια στο εκπαιδευτικό έργο, αλλά ταυτόχρονα, τόσο για τη Διεύθυνση όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, αποτελεί πρόκληση, στην οποία παλεύουμε ν? ανταποκριθούμε με συνέπεια στο ρόλο και το σκοπό της εκπαιδευτικής λειτουργίας αλλά και με παιδαγωγική ευαισθησία.

       Το ενδιαφέρον για τον μαθητή και η φροντίδα για την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης είναι βασικό μέλημα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Παράλληλα, δραστηριότητες πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολές προσφέρουν διαφορετικά ερεθίσματα στους μαθητές μας, τους ψυχαγωγούν και τους δίνουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και ενδιαφέροντα, που συνήθως δεν καλλιεργεί η σχολική αίθουσα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τόσο οι μαθητές μας όσο και οι γονείς τους συμμερίζονται την προσπάθειά μας και ότι τους έχουμε πλάι μας, συμπαραστάτες στην αγωνία όλων μας για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

                                                                                                                                          Κείμενο: Σταματοπούλου Φώφη (Φιλόλογος).